Dificultat relativa

dijous, 24 d’abril del 2008 | | |

M'estava passejant per Barrapunto, llegint els comentaris de la gent a lo que és la notícia (informàtica) del dia: El llençament d'Ubuntu 8.04, quan m'he topat amb un paio que contestava a un altre que deia que si Linux és difícil de fer anar i tal. Aquest senyor a respost amb aquesta perla:

¿Linux difícil? Y qué me dices de mantener un PC con W$, con 1 o 2 antivirus versión demo que ya han caducado, con un firewall que cada vez que instalas un programa protesta, con un disco duro en el que cada vez, sin que sepas por qué, queda menos espacio libre, un sistema operativo que con el paso del tiempo se enlentece, que para instalar codecs para ver divx hay entrar en unas páginas donde salen pop ups por todos lados de casinos, donde si necesitas un programa o te lo copian o debes gastarte un precio cercano a la mitad de lo que vale tu ordenador, y donde quieras o no, antes de 2 años te verás forzado a formatear tu ordenador y a reinstalar todo, pues el PC ya no será usable, por la basura que en el se habrá acumulado y por lo corrompido que habrá llegado a estar el sistema.
Genial manera de contrastar dificultats entre Linux i Windows.

Ja que hi som us invito a instal·lar-vos el nou Ubuntu 8.04 que ja fa 4 dies que gaudeixo i del qual n'estic contentíssim. Un sistema estable, fàcil de fer anar, maco (compiz... ooohhh (babes)), Firefox 3, OpenOffice 2.4,... És una meravella, no em deixa de sorprendre, va finíssim.

Aquí podeu veure una mica què us trobareu en aquest tros de sistema operatiu: Ubuntu 8.04 Features.

I per acabar un vídeo que IBM va fer ja fa uns anys i que és d'aquells que t'animen a soltar un WOW (Com el del Vista, però de debò).


.

8 comentaris:

  1. Anònim says:

    Justament ara volia posar el Linux al portàtil per aprofitar-lo millor i pensava en l'ubuntu...
    una pregunta que tenia: El portàtil és nou i té processador Dual Core que treballa a 64 bits, recomanes posar-me la versió de 64 bits o donara certs problemes?
    Ho dic més que res perque jo l'utilitzaré per fer pràctiques de programació i alguna coseta petita més de la uni.

  2. Ferran Mata says:

    Doncs... diria que els dual core no treballen a 64 bits. Bé, no del tot.
    Si no m'equivoco, diria que per treballar a 64 bits el que fa és "unir" els dos nuclis de 32 en un de 64. Amb la consegüent pèrdua de rendiment.

    I encara que no tinc massa idea de les diferencies de rendiment entre 64 i 32 bits, segur que no és gaire gran. Així que per evitar-te problemes potser seria millor que tiressis de 32 bits.

    També estaria bé que miressis una mica per google a veure que trobes, que jo no sóc pas un expert en aquest tema.

  3. Ferran Mata says:

    Bé, m'he estat mirant una mica això que vaig dir de que els 64 venien de dos nuclis de 32 i no ho he trobat per enlloc (tot i que en algun lloc ho vaig d'haver vist). Així que no en facis gaire cas.

  4. 4catalonia says:

    Sincerament no hi ha color entre tenir el sistema a 64 o a 32, jo et recomano que si el sistema existeix a 64 no ho dubtis; de fet hi ha vídeos d'un iMac a 64 i el mateix a 32 i es veu la diferència molt clarament; per tant pressuposo que deu passar exactament igual en tots els altres sistemes.

    En resum, que si tens en dual core a 64 bits posa't el sistema a 64 bits.

  5. Anònim says:

    Bones,

    Crec recordar que el Dual Core tenia implementat un sistema pel qual els dos nuclis treballaven en paral.lel de manera que s'interllaçaven les operacions que feien, aixi doncs, si no recordo malament, la velocitat de procesament s'ekiparava 64 bits.

    Jo et recomanaria utilitzar-lo de moment a 32, i en un futur si de cas passar-lo a 64 en funció del que vulguis instalar, es a dir...per fer practikes de PR1 i 2, vas sobradisim amb el de 32, però si ja vols instal.lar jocs nous de trinca i tal.....suposo que tart o d'hora l'hauras de canviar, suposo, clar... ^^

    P.D.: Com mata, tp soc un expert en aixo, la veritat....

    Mikel

  6. Anònim says:

    Vere, en principi usaria l'ubuntu només per programació i internet, és a dir que res com jocs i coses així que per això ja tinc el PC gros i realment, no jugo gaire.
    Potser per no complicar-me la vida tiraré com diueu del de 32 bits, i ja més endevant si realment veig que no fa tot el que voldría provi la versió de 64.

    Moltes gràcies per l'ajuda!

  7. Jose Manrique says:

    Impressionant video, de debó XD

    L'única pega que li he trobat al 8.04 és que se m'ha tornat massa inestable al meu pc i he hagut de tornar a instal·lat 7.10 (tornar... he passat de 7.04 a 8.04 ditrectament XD), però m'instalaré el VMWare en el menor de temps possible tornaré a instal·lar el 8.04 XD

    P.D: Comiz rulz!!!

  8. Anònim says:

    Jo m'he instalat també la 8.04 fa uns dies i he guanyat un mogolló en estabilitat, ja tinc ganes de que surto la 8.10 que diuen que portarà canvis més importants.

    Recomano no actualitzar el sistema sinó fer una partició per al /home i una per l'arrel /, i quan surto versió nova formatejar l'arrel i instalar la nova versió amb la partició /home així no perds canvis i tens una instalació neta.